الأربعاء، 17 فبراير 2016

كيفية عمل الممكرونة بالجمبري والصلصة البيضاء


المقادير
400 x جرام جمبرى (متقٌشر)
100 x جرام جبنة جودة
4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
2 x قطعة جبنة كيري
1 x كوب كريمة لبّاني
1 x معلقة صغيرة الصوص الحار
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة فلفل أبيض
½ x كيس مكرونة
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشور)
¼ x معلقة صغيرة كمون
مقادير طريقة تسوية المكرونة
200 x جرام مكرونة (او نصف كيس)
2 x لتر ماء
2 x معلقة صغيرة ملح


الخطوات

نبتدي نسلق المكرونة

نغلي الماء في حلة كبيرة
نضيف الملح
نضيف المكرونة و نقلبها باستمرار علشان متعجنش
نسيبها من 8 لـ 12 دقيقة تغلي مع الماء و بعد ما تستوي صفيها من الماء
هنضيف زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة
لما الزيت يسخن نضيف عليه الجمبري و الملح و الفلفل و جوزة الطيب و الصوص الحار و نسويه لمدة 3 دقائق
نخفض النار و نضيف الجبنة الكيري و نخلطهم
نضيف عليهم الكريمة و الجبنة الجودة و نخلطهم جيدا علشان يسيحوا مع بعض و يبقوا خليط واحد
نضيف اللبن و نترك الصوص يِتقل و قوامه يتماسك تقريبا 5 دقائق
نضيف المكرونة المسلوقة على الصوص و نخلطهم جيد. جاهزة للتقديم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق